Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Čaj»Tradiocionalni burjatski čaj

Tradiocionalni burjatski čaj

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Tradiocionalni burjatski čaj
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Tradiconalni burjatski čaj koristi ne kao trivijalno rastresit, nego ispresovan u jake ploče - izgledaju kao presovano đubrivo sa štapičima po površini."

Potrebni sastojci

  • zeleni čaj - 2 kašičice, izmrvljeni suvi listovi
  • vrela voda - 1 šolja
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 15 g
  • so - prstohvat, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte zeleni čaj u vrelu vodu, sipajte vrelo prekouvano mleko i ostavite da provri.

Dodajte maslac i so. Sipajte u odgovarajuće čaše ili posude za čaj i servirajte sa keksićima ili slanim pecivom.

Možete dodati zaprženo brašno u maslacu.

Interesantno je da se zna da se tradiconalni burjatski čaj koristi ne kao trivijalno rastresit, nego ispresovan u jake ploče (izgledaju kao presovano đubrivo sa štapičima po površini.

Isti ispresovan, ali sličan i blagorodan čaj se prodaje u Kini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: