Način pripreme
Crni luk sitno iseckati, šargarepu narendati, pirinač oprati i procediti.
U lonac sa posoljenom i vrelom vodom dodajte povrće i pirinač, kuvajte oko 10-12 minuta i odmah procedite kroz cediljku, ostavite da se smesa ohladi.
Očistite i narendajte tikvice na srednje krupno, dobro ih iscedite.
Pomešajte pirinač i rendane tikvice u posudi. Dodajte sitno seckanu mirođiju, jaje, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte sve sastojke za ćufte od povrća.
Od smese oblikujte ćufte i uvaljajte ih u prethodno izmešano kukuruzno brašno i prezle.
Zagrejte oko 4 kašika ulja i poređajte ćufte, pržite sa obe strane dok ne porumene, oko 3 minuta sa svake strane.
Gotove ćufte od povrća sa tikvicama i pirinčem poređajte na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Poslužite uz kiselo mleko ili sos od belog luka.
Neverovatno ukusno!
Pogledajte još ukusnih ideja za ćufte od pirinča i ćufte od tikvica.