Način pripreme
Operite i očistite svo povrće, isecite sitno luk i beli luk, šargarepu na krugove, a tikvice, papike i paradajz na kockice. Potopite oprani pirinač u toplu vodu.
U šerpi ugrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk. Dodajte šargarepu i paprike, dinstajte ispod poklopca oko 5 minuta.
Dodajte tikvice i pržite oko 5 minuta na tihoj vatri, dodajte alevu papriku i promešajte.
Sipajte toplu vodu, koliko da pokrije povrće, zatvorite poklopac i ostavite da vri. Nakon što provri, dodajte oceđeni pirinač i promešajte.
Kuvajte janiju dok ne bude gotov pirinač, dodajte paradajz, posolite i pospite biberom po ukusu, ako je potrebno sipajte malo tople vode i ostavite jelo 5 minuta na tihoj vatri.
Skinite šerpu sa vatre i dodajte zelene začine, sitno isečene i maslac, zatvorite poklopac i dinstajte 10 minuta pre serviranja.