Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od povrća sa tikvicama i pirinčem

Janija od povrća sa tikvicama i pirinčem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Janija od povrća sa tikvicama i pirinčem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pravi praznik od povrća za sve koji žele nešto ukusno i sočno"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • tikvice - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 100 g
  • peršun - 5 - 6 strukova, svež
  • mirođija - 5 - 6 strukova, sveža
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite svo povrće, isecite sitno luk i beli luk, šargarepu na krugove, a tikvice, papike i paradajz na kockice. Potopite oprani pirinač u toplu vodu.

U šerpi ugrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk. Dodajte šargarepu i paprike, dinstajte ispod poklopca oko 5 minuta.

Dodajte tikvice i pržite oko 5 minuta na tihoj vatri, dodajte alevu papriku i promešajte.

Sipajte toplu vodu, koliko da pokrije povrće, zatvorite poklopac i ostavite da vri. Nakon što provri, dodajte oceđeni pirinač i promešajte.

Kuvajte janiju dok ne bude gotov pirinač, dodajte paradajz, posolite i pospite biberom po ukusu, ako je potrebno sipajte malo tople vode i ostavite jelo 5 minuta na tihoj vatri.

Skinite šerpu sa vatre i dodajte zelene začine, sitno isečene i maslac, zatvorite poklopac i dinstajte 10 minuta pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: