Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Marokanske palačinke Bagrir

Marokanske palačinke Bagrir

Marokanske palačinke Bagrir
Fotografije: Jordanka Karadjova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Marokanci prže palačinke samo sa jedne strane, a ne prže gornju stranu koja je cela puna rupa. Bagrir marokanske palačinke se služe sa medom."

Potrebni sastojci

  • griz - 130 g
  • brašno - 30 g
  • šećer - 10 g
  • suvi kvasac - 3 g
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 280 ml
  • soda bikarbona - 8 g
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte griz, brašno, šećer, suvi kvasac i so i dobro promešajte, dodajte vodu, odmah mešajte kašikom da nema grudvica i zatim mešajte blenderom ili mikserom jedan minut.

Nakon što ste dobro izmešali testo, dodajte sodu i ponovo dobro promešajte.

U zagrejan tiganj sa nelepljivim premazom (po želji možete pržiti na masnoći, maslacu ili ulju) sipajte kutlaču testa, pržite dok ne porumeni.

Marokanci prže palačinke samo sa jedne strane, a ne prže gornju stranu koja je puna rupa. Ali vi odlučite.

Bagrir marokanske palačinke se služe sa medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: