Marokanske lepinje

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
24/06/2019
"Ako se povede reč o ukusnom hlebu, kulinarstvo ne poznaje granice - i ovaj put ćemo otići u Maroko po isproban recept za marokanske lepinje "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje, pomeša se sa grizom i u sredini se oformi udubljenje. Sipa se so, semenke anisa i kvasac. Voda se dodaje postepeno i zamesi se glatko testo.

Pokriva se krpom i ostavlja se da naraste. Gotovo testo se premesi na površini posutojh brašnom i podeli se na dve lopte.

Razvije se u lepinje, porkivaju se i čeka se da narastu. Mažu se maslinovim uljem, izbuše se viljuškom i posipaju se semenkama susama. Peku se na rešetki rerne namazanoj masnoćom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar