Način pripreme
Keto kolač sa šumskim voćem u air friyer-u za obožavaoce keto deserata.
Koristim steviju za kolače i eritritol u prahu kojii su 1:1 sa šećerom. Kalup je silikonski unutrašnjeg prečnika 16.5 cm.
Belanca i žumanca odvajamo. U žumanca dodajemo zaslađivač i mutimo lepo mikserom dok smesa ne postane svetla. Nakon toga rastopimo maslac i dodajemo, ponovo mešamo. Na kraju dodajemo bademovo brašno, vanilu, so i prašak za pecivo. Mešamo i ostavljamo sa strane.
U tom trenutku uključimo air friyer da se ugreje 5 minuta na 200 stepeni.
Belanca umutimo lepo na sneg. Nakon toga postepeno dodajemo u drugu smesu, mešamo spatulom.
Kalup mažemo maslacem. Na dno stavljamo nekoliko voćki. Sipamo od smese. U sredinu ponovo stavljamo voće na vrh. Pečemo keto slatkiš na programu bake 20 minuta na 165 stepeni.
Možete peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.