Način pripreme
Predlažemo vam picu sa spanaćem i sirom za pripremu u Air friyer-u.
Možete koristiti gotovo testo za picu 250 g ili da sami pripremite. Daću vam varijantu za testo za picu, količine je malo više, možete ga zamrznuti i pripremiti još jednu ukusnu domaću picu.
Prvo napravite testo za picu, stavite brađno, kvasac i so u posudu i mešajte zajedno, nakon toga napravite udubljenje u centru.
Dodajte maslinovo ulje i veći deo vode, dobro promešajte, dodajte preostal vodu koliko je potrebno. Različita brašna se mogu razlikovati što se tiče odnosa vode.
Mesite 5 minuta dok ne postane glatko - koristite stojeći mikes i nastakve za testo ili ručno. Pokrijte posudu streč folijom i ostavite pola sata da nadođe.
Operite listove spanaća. Ako koristite veliku količinu, dinstajte spanać u tiganju sa solju i biberom. Poklopite i ostavite da se krčka oko 4 minuta. Nakon toga dobro ocedite, nakon toga začinite sa malo rendanog muskatnog oraščića.
Uzmite testo iz posude i podelite ga na dva jednaka dela. Napravite loptu od svakog parčeta i nakon toga razvijte u krug malo manji od korpe vaše vazdušne friteze.
Namažite površinu testa sa malo maslinovog ulja. Namažite obe maslinovim uljem i prebacite jednu sa masnoćom na gore u korpu friteze.
Ugrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte spanać i isečeni čen belog luka, sotirajte minut-dva dok se spanać ne izdinsta. Izvadite sotirani spanać iz tiganja i ostavite sa strane.
Prethodno ugrejte frizezu do 200 stepeni.
Isecite parče aluminujumske folije iste veličine kao i dno korpe vazdušne friteze. Namažite krug od folije maslinovim uljem. Oblikujte testo u krug i stavite na foliju.
Oblikujte testo i izbušite nekoliko puta viljuškom. Malo namažite testo maslinovim uljem i prebacite u korpu vazdušne friteze sa folijom na dnu.
Na vazduhu pržite obično testo za picu 6 minuta. Okrenute testo, skinite aluminijumsku foliju i ponovo namažite maslinovim uljem. pržite na vazduhu dodatnih 4 minuta.
Pospite mocarelom i kačkavaljem. Na vrh poređajte listove spanaća. Pospite odozgo parmezanom i suvim origanom, namažite maslinovim uljem.
Smanjite temeperaturu friteze na 180 stepeni i pripremajte 8 minuta dok se sir ne rastopi i dok ne dobije braonkastu boju.
Začinite picu u air friyer-u solju po ukusu i sveže samlevenim biberom.
Uživajte!