Način pripreme
Na slikama sam pokazala i proces pripreme malih pitica.
Možete koristit razne posudice, kao one za krem karamel. Pokazala sam na slikama nekoliko varijanti. Posudice namažemo sa malo maslaca.
Sodu stavljamo u mleko i promešamo. Nakon toga dodajemo preostale sastojke i sve mešamo žicom. Na jednu koru stavljamo 3 supene kašike smese i razmažemo svuda.
Prvo ucijamo u rolat, a nakon toga u oblik puža. Kraj savijemo odozdo i stavljamo u posudicu.
Pitice u air friyer-u pečemo u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Procenite u zavisnosti od rerne, moja je na gas i peče drugačije.
Moje pitice sam pekla u air friyer-u. Aparat uključimo da se ugreje na 200 stepeni 5 minuta.
Nakon toga smanjujemo. Pitice pečemo na programu bake. Prvo 10 minuta na 165 stepeni i posle još 5 na 160 stepeni.
Ne okrećemo male mekane pitice u air friyer-u.