Način pripreme
Svinjska džigerica se dobro opere. Seče se na velike komade. Celer se opere. Od toga se dve stabljike odvoje za salatu. Ostatak se iseče na komade od oko 2 centimetra.
Luk se očisti i iseče na rebarca. Paradajz se opere i iseče na kockice. Svi ovi proizvodi se stavljaju u pleh. Prelijte sa malo soja sosa i ulja.
Začinite sve biberom i solju. Promešajte sve. Dodajte malo vode i pecite dok se svinjska džigerica ne skuva u rerni.
Koristio sam posudu od vatrostalnog stakla i pekao sa poklopcem. Za to vreme se priprema salata. Cvekla se oljušti i opere. Narendajte je u veliku činiju.
Jerusalimska artičoka se oljušti i opere. Narendajte u istoj posudi.
Odvojeni celer sitno iseckati i dodati. Začinite sokom od pola limuna, solju i uljem čička. Promešajte dobro.
Gotovu svinjsku džigericu sa celerom služimo sa salatom od korenastog povrća.