Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica na kafanski način

Teleća džigerica na kafanski način

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Teleća džigerica na kafanski način
Fotografije: Iliana Stoyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tako je, gutaćete gladno dok ne pripremite ovakve džigerice sami kod kuće"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite papriku i luk i isecite ih. Luk isecite na polumesec, papriku na kratke trakice, a šargarepu na krugove. Džigericu dobro operite hladnom vodom i isecite na komade srednje veličine.

U odgovarajućoj posudi ugrejte ulje i pržite džigericu dok ne bude gotova. Teleća džigerica se prži malo duže nego svinjska. Kad bude gotova, izvadite rešetkastom kašikom i posolite i pobiberite.

U preostaloj masnoći propržite povrće i kad bude gotovo dodajte uz nerpestano mešanje alevu papriku. Vratite džigericu u šerpu i dobro promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: