Način pripreme
Sveže mleko i šećer se zagrevaju u odgovarajućoj posudi na šporetu, mešaju dok se šećer ne istopi.
Jaja se umute mikserom, u njih se doda nekoliko kašika vrelog mleka da se zagreju i ne tgrudvaju.
Sipaju se u tankom mlazu u mlečnu mešavinu i ringla se uključuje na najniži nivo.
Energično mešajte da smesa ne zagori, a čim se na površini pojave mehurići sklonite smesu sa vatre i dodajte čokoladne kapi.
Ponovo mešajte dok se čokoladne kapljice ne rastvore i sačekajte da se smesa potpuno ohladi.
Ohlađenu smesu za domaći čokoladni sladoled prebacujemo u posudu sa poklopcem i čuvamo u zamrzivaču nekoliko sati dok se ne zamrzne.
Gotovi domaći čokoladni sladoled bez pavlake služi se u čašama ukrašenim kolačićima i listićima mente.
Uživajte!