Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeća rebra sa spanaćem

Jagnjeća rebra sa spanaćem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Jagnjeća rebra sa spanaćem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Sočna ukusna rebarca sa spanaćem i aromatičnim začinima Mmm..."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 1, 5 kg
  • spanać - 1 kg
  • luk - 5 mladih stabljika
  • beli luk - 5 strukova, mladi
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • pirinač - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • nana - 5 grančica sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća rebra isecite na veće komade, propržite ih na zagrejanom maslacu dok ne porumene.

Dodajte sitno seckani luk i stabljike belog luka i krupno seckani spanać, promešajte nekoliko puta da omekšaju.

Dodajte opran i proceđen pirinač, alevu papriku i dobro promešajte.

Prebacite smesu u pleh i sipajte toliko tople vode da pokrije rebra.

Pospite biberom po ukusu i seckanim grančicama nane, posolite po ukusu.

Pokrijte pleh poklopcem ili aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, pecite dok meso ne bude gotovo.

Jagnjeća rebra sa spanaćem su neverovatna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: