Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa spanaćem i leblebijom

Fusili sa spanaćem i leblebijom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k211
Fusili sa spanaćem i leblebijom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
13/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Recept za testeninu bez mesa. Lagana, ukusna i zasitiće vas, sigurno!"

Potrebni sastojci

  • fusilli - 1 pakovanje
  • spanać - 250 - 300 g
  • leblebije - 1 konzerva
  • paradajz - 1 konzerva, isečen na kockice
  • pesto - 2 - 3 kašike od sušenog paradajza
  • balzamiko sirće - 2 kašike
  • voda - oko 200 ml
  • origano - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite i iseckajjte. Crni luk naseckajte na sitne komade, a beli luk možete i izgnječiti. Testeninu stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Za to vreme u posebnom loncu zagrejte ulje i u njemu propržite luk. Kada počne da postaje providan, dodajte beli luk, a zatim pesto od paradajza i balzamiko sirće.

Dodajte paradajz, začine i vodu. Kada smesa proključa dodajte oceđenu leblebiju i spanać.

Gotovu testeninu ocedite, sačuvajte oko 200-250 ml vode u kojoj se kuvala. Lagano operite hladnom vodom i ocedite.

Spanać je do sada trebalo da je dovoljno omekšao. Sklonite sa ringle i kuvanu testeninu prelijte mešavinom paradajza i spanaća.

Sipajte odvojenu vodu da se ne lepi kada počne da se hladi i dobro promešajte. Po potrebi začinite ukusne fusile sa još soli.

Po želji, pri serviranju fusila sa spanaćem i leblebijom možete sve posuti rendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: