Način pripreme
Spanać operite i iseckajjte. Crni luk naseckajte na sitne komade, a beli luk možete i izgnječiti. Testeninu stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Za to vreme u posebnom loncu zagrejte ulje i u njemu propržite luk. Kada počne da postaje providan, dodajte beli luk, a zatim pesto od paradajza i balzamiko sirće.
Dodajte paradajz, začine i vodu. Kada smesa proključa dodajte oceđenu leblebiju i spanać.
Gotovu testeninu ocedite, sačuvajte oko 200-250 ml vode u kojoj se kuvala. Lagano operite hladnom vodom i ocedite.
Spanać je do sada trebalo da je dovoljno omekšao. Sklonite sa ringle i kuvanu testeninu prelijte mešavinom paradajza i spanaća.
Sipajte odvojenu vodu da se ne lepi kada počne da se hladi i dobro promešajte. Po potrebi začinite ukusne fusile sa još soli.
Po želji, pri serviranju fusila sa spanaćem i leblebijom možete sve posuti rendanim parmezanom.