Tučeni patlidžan

ažurirano:
Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Tučeni patlidžan
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Jedite ukusan punjeni tučeni patlidžan da se zna ko je gazda"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 komada
  • paradajz - 1 komad
  • pečene paprike - 2 komada, oljuštene
  • beli luk - 5 čenova
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
  • peršun
  • mocarela - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev za tučeni punjeni patlidžan priprema se na sledeći način:

Oljušten i isečen na kockice paradajz, ceđeni beli luk, maslinovo ulje ili ulje, so, biber, peršun i sitno seckana, pečena i oljuštena paprika.

Patlidžan operite, uklonite drške i izgnječite ga oklagijom dok ne omekša na dodir.

Zatim se iseče i posoli solju, ostavljaju se na kratko.

Ređa se u pleh i peče u rerni 30 minuta na 200 stepeni, da omekša.

Izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim nadevom, pa vratiti u rernu dok se patlidžan ne skuvaju.

Na kraju, pre nego što je tučeni punjeni patlidžan konačno gotov, na fil se stavljaju mocarela i rendani kačkavalj i vraća u rernu – dok lepo ne porumene.

Jedite ukusan punjeni tučeni patlidžan da se zna ko je gazda ;)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: