Patlidžan u rerni

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Patlidžan u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ima toliko mnogo načina da napravimo omiljeni patlidžan, ali ovaj je među najuspešnijim"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada, isečen
  • sir - 1 šolja, narendan (kačkavalj)
  • jaja - 3 - 4 komada, umućena
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 2 šolje
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - pola vezice
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom.

Ispržite ih dok ne budu polugotovi u polovini zagrejanog ulja. U ostatku ulja zapržite luk i brašno, dodajte polu ispržene patlidžane, paradajz i sitno iseckan peršun. Posolite i začinite biberom.

Na kraju stavite sir/kačkavalj i promešajte. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu po veličini, prelijte umućenim mlekom i jajima i zapecite u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: