Način pripreme
Isečemo sve sastojke: masline na krugove, paradajz i avokado na tanke kriške, mocarelu na kriške, kačkavalj izrendamo i luk sitno iseckamo.
Ispržimo ćuftice u ugrejanom tiganju sa malo ulja ili maslinovog ulja, nakon toga u istoj masnoći pržimo dok luk ne omekša.
Otvorimo jednu tortilju i isečemo nožem sa jedne strane - od kraja do centra. Nakon toga poređamo sastojke u četiri oblikovana trougla.
Gore levo namažemo tortilje sosom od belog luka i stavljamo mocarelu i proprženi luk, gore desno - namažemo ponovo sos od belog luka i poređamo nekoliko krugova maslina, dole u levo stavljamo nekoliko kriški avokada, preko nekoliko listova bejbi spanaća i 2-3 kriške paradajza, dole desno stavljamo konjsku ćuftu sa malo rendanog kačkavalja preko.
Počinjemo da savijamo u smeru kazaljke na satu dok ne dobijemo zdrav sendvič trouglastog oblika.
Stavljamo sendvič u toster na nekoliko minuta.
Veoma prijatnog ukusa i zasiti, ovaj jedinstveni zdravi sendvič u kojem ima svega po malo.
Prijatno!