Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Vegetarijanski burger od pečuraka

Vegetarijanski burger od pečuraka

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5001691k233
Vegetarijanski burger od pečuraka
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
11/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Vegetarijanski burger od pečuraka - sočan i ukusan, kao nijedan"

Potrebni sastojci

  • lepinje za burgere - 2 komada
  • portobello pečurke - 4 komada, otvorene
  • maslac - 2 kašike
  • peršun - 6 grančica
  • beli luk - 2 čena + 1 glavica
  • biber
  • so
  • ulje - 1 kašičica, za prženje
  • kačkavalj - 60 g
  • krem sir - 50 g
  • prezle - 50 g
  • brašno - 20 + 50 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • voda - 100 ml
  • paradajz - 2 koluta
  • zelena salata - 2 lista
  • Burger sos
  • majonez - 3 kašike
  • kečap - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • kiseli krastavčić - 1/2 komada, manji
  • crni luk u prahu - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 čen, manji
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite vrh od glavice belog luka, otkrivajući po malo od svakog čena. Pokapajte malo ulja ili maslinovog ulja i pospite solju i biberom.

Umotajte u aluminijumsku foliju i pecite 35-45 minuta. Kada se izvadi, folija se otvori i pečeni beli luk se ostavi da se ohladi.

Maslac se istopi. Dva čena belog luka se izgnječe zajedno sa peršunom. Pomešajte sa istopljenim maslacem.

Pečurke se čiste i stavljaju donjom stranom na gore. Svaku pečurku premažite sa malo mešavine maslaca.

Ohlađeni pečeni beli luk se istisne u posudu. Dodaju se krem sir i rendani kačkavalj. Dobro promešajte i rasporedite mešavinu preko 2 pečurke. Pokrijte svaku pečurku sa 1 drugom /bez kačkavalja/ da postanu kao sendvič.

U 1 tanjir sipajte prezle sa malo soli i bibera. U drugi sipajte 50 grama brašna. U treći tanjir pomešati 20 grama brašna, 1 kašiku kukuruznog skroba i 100 ml vode i mešati do homogene mase.

Svaki burger od pečuraka lepo uvaljajte u brašno, zatim u tečnu smesu i na kraju obilno u prezle.

Pečurke pržite sa svake strane nekoliko minuta na zagrejanom ulju.

Da biste pripremili sos, isecite beli luk i kiseli krastavčić. U njih se dodaju sosevi i luk u prahu. Dobro promešati.

Za burger, lepinje su podeljene na dva dela. Svaka polovina je premazana sosom.

Na dno se stavlja zelena salata, paradajz, na vrhu je burger od pečuraka, a vegetarijanski burger od pečuraka se prekriva gornjim delom lepinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: