Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Raskošni brusketi sa sušenim paradajzom

Raskošni brusketi sa sušenim paradajzom

Paola PetkovaPaola Petkova
Početnik
2
Raskošni brusketi sa sušenim paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Prožeti mediteranskom aromom i neodoljivim ukusom - skromni, savršeni, željeni - brusketi sa sušenim paradajzom"

Potrebni sastojci

  • baget - 1 francuski
  • bosiljak - struk
  • peršun - struk
  • sušeni paradajz
  • mocarela
  • beli luk - 1 čen
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo baget na kolutove, napravimo smesu od maslaca, soli i belog luka, kojom mažemo kolutove i stavljamo ih u jako zagrejanu rernu da se peku dok ne dobiju zlatasto-hrskavu preplanulost.

Za to vreme ručnim mikserom pretvaramo paradajz u pastu i začinjavamo bosiljkom i peršunom.

Kada se kolutovi ispeku, mažemo ih pastom od paradajza i stavljamo po parče mocarele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: