Način pripreme
Jedinstveno ukusne slatko-slane kiflice zbog mnogo šećera u testu i slanim nadevom, mekane i vazdušaste.
Liče na kiflice iz pekare iz detinjstva.
Prosevamo brašno kroz sito da bude nežnije. U posudu stavljamo mlako sveže mleko, kvasac i malo brašna oko 3 supene kašike i šećer.
Promešamo i ostavljamo pokriveno krpom da nadođe.
Kad bude gotovo stavljamo u brašno. Dodajemo so, 1 jaje i ulje. Zamesimo testo.
Pokrivamo krpom da nadođe oko 50 minuta na toplom.
U posudu stavljamo sir - 1 šolju puni, prethodno izmrvljen i 1 jaje, dobro promešamo da se sjedine dve smese.
Žumance umutimo viljuškom - koristićemo za premazivanje kiflica odozgo. Posptemo sto brašnom i razvučemo testo na krug prečnika 38 cm.
Sečemo kroz sredini i posle ponovo da dobijemo 12 trouglova. Osnovu trouglova sečemo kroz sredinu 2 cm. U širi deo stavljamo smesu od sira i jaja uz pomoć kašike.
Uvijamo kiflice i uvijamo dva kraja ka unutra malo. Ostavljamo da nadođe 20 minuta.
Mažemo umućenim žumancem. Da bi imale sjaj stavljamo 1 kašičicu maslaca po želji.
Posipamo susamom, makom i pečemo na 180 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.