Način pripreme
/undefined U posudi umutite meki maslac sa šećerom u prahu, dodajte jaje, kiselo mleko, prstohvat soli i esenciju. Dodajte prosejano brašno i zamesite meko testo za kolačići.
Od testa se prave kuglice od 5 g. Koristila sam električnu presu za oraščiće koja je prethodno zagrejana.
Oraššići se peku oko 3-4 minuta, dok ne budu svetlo braon boje. Uz pomoć rendeta očistila sam ivice da bih dobila savršenu ljusku za naše slatke oraščiće.
Skrob se priprema prema opisu na pakovanju.
Malo ohlađenim skrobom, u koji se dodaju mrvice iz rendanih ljuski, napune se ispečene kore od testa i po dve slepe da se dobiju celi orasi.
Po želji, slepljeni kolačići se potapaju u otopljenu čokoladu.
Slatki oraščići iz detinjstva se ostavljaju da odstoje bar jednu noć da omekšaju.