Način pripreme
Prosejemo brašno u veliki pleh, napravimo udubljenje i savljamo 1 jaje, 9 supenih kašika ulja, 1 supenu kašiku šećera, 1 kašičicu soli. Ugrevamo šolju svežeg mleka /200 ml/ i dodajemo 1/2 kockcie kvasaca sa 2 supene kašike prosejanog brašna i promešamo da se dobije kaša i da se kvasac rastvori.
Ostavljamo kvacac da se aktivira u svežem mleko. Dodajemo ga u brašno i zamesimo meko testo. Posle na brašnom posutoj radnoj površini oblikujemo loptu. Pokrivamo loptu testa krpom i ostavljamo na toplom da nadođe 50 minuta. Namažemo loptu sa malo ulja da se ne uhvati korica.
Tresto se udvostruči kad nadođe. Podelimo ga na dva dela, isečemo nožem po sredini. Oblikujemo lopte. Razvučemo lopte oklagijom na krug, prečnika oko 37 cm. Sečemo krug na 16 jednakih pravougaonika. Prvo sečemo po sredini na 2, tako da dobijemo 4 jednaka dela i posle svaki na 4 dela.
U svaki trougao sir i uvijamo. Dobijamo 32 male, slane kiflice. Poređamo kiflice u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge. Umutimo 1 žumance sa 2 supene kašike ulja u maloj posudi i odogzo premažemo kiflice četkom. Posipamo susamom.
Pečemo na 180 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.