Način pripreme
Keksi izlomite na male komade. Sameljite ih blenderom. Rastopite maslac i dodajte ga keksu postepeno uz stalno mešanje.
Umesite testo koje zatim ravnomerno rasporedite na papir za pečenje u kalupu za torte sa dnom koje se skida.
Testo pritisnite na dno i zidove, ali ne do vrha kalupa. Pokrijte kuhinjskom folijom i ostavite u frižideru na 30 minuta.
Maskarpone pomešajte sa pavlakom. Dodajte šećer i mutite mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Mutite sve vrlo dobro. Prelijte koru smesom od sira za čizkejk od borovnica.
Pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Na ivicama bi trebalo da dobije blago rumenu boju a u sredini čizkejk treba da bude malo pokretljiv.
Nakon što domaći čizkejk izvadite iz rerne, nožem odvojite stranice kalupa za pečenje kako čizkejk ne bi pukao.
Čizkejk iz detinjstva ostavite da se ohladi, a zatim premažite džemom od borovnica.