Način pripreme
U posudi pomešajte jaja, zaslađivač i sveže ceđeni sok od limuna i umutite žicom.
Stavite posudu u drugu posudu sa vodom i zagrejte mešavinu jaja, neprestano mešajući (oko 15 minuta).
Kada se smesa zgusne, sklonite je sa ringle i ostavite krem od limuna da se potpuno ohladi (pokrijte prozirnom folijom).
Za to vreme razvijte lisnato testo i isecite ga na pravougaonike.
Polovinu poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih svežim mlekom i na njih stavite preostale pravougaonike. Premažite ih mlekom i pecite lisnato pecivo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatne boje.
Mekani kravlji maslac umutite mikserom, dodajte ga u smesu od jaja i mutite dok ne dobijete glatki krem.
Krem od limuna sipajte u špric i ostavite u frižideru 15 minuta.
Ohlađene pravougaonike lisnatog peciva isecite na pola i na donji svakog pravougaonika nanesite krem od limuna.
Gornji deo stavite na krem i pospite lisnato pecivo sa kremom šećerom u prahu.
Lisnato pecivo sa kremom od limuna je gotovo.
Komentari