Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Hemendeks (klasičan recept)

Hemendeks (klasičan recept)

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Hemendeks (klasičan recept)
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
2
"Kada neko kaže klasičan doručak, odmah pomislimo na šunku i jaja, isto i vi, zar ne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šunka - 100 g
  • peršun - po ukusu
  • maslac
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Šunka se sitno isecka, pomeša sa sitno seckanim peršunom, stavi u tiganj, obilno premazan maslacem, zatim se jaja pažljivo umute, začine solju i biberom.

Dodati još maslaca i pržiti na umerenoj temperaturi 10-12 minuta.

Jelo se uglavnom služi za doručak, a u većoj količini pogodno je i kao glavno jelo za večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: