Način pripreme
Za kuvano testo:
U šerpi pomešamo mleko, vodu, maslac i so. Kad provri sipamo brašno odjednom. Mešamo dok kuvano testo ne počne da se odlepljuje od ivica posude.
Ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog pomešajte i lepo promešajte.
Testo stavite u špric sa okruglim nastavkom. Na papiru za pečenje napravite male okrugle eklere. Vrh poravnajte mokrim prstom.
Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 20-25 minuta. Otvorite rernu i ostavite eklere da se ohlade u njoj.
Za krem:
Jaje, šećer i skrob promešajte, razredite sa delom svežeg mleka.
Preostalo mleko stavite na vatru da provri. Dodajte u smesu od jaja i vratite na vatru. Kuvajte dok se ne zgusne.
Krem za eklere ostavite da se ohladi. Mutite mikserom i u njega dodajte umućenu pavlaku.
Eklere punite ukusnim mekanim kremom i po želji možete posutu šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.
Neka vam je slatko sa ovim klasičnim receptom za eklere!