Način pripreme
Prvo pripremamo nadev za ovu tradicionalnu mantiju.
U tiganju počinjemo da propržavamo sitno iseckani luk sa malo masnoće. Nakon što se luk proprži, dodajemo mleveno meso i počinjemo ponovo da propržavamo dok ne bude gotovo, na kraju dodajemo presovani beli luk i ostale začine i ostavljamo smesu da se malo ohladi.
U duboku posudu prosejemo brašno i u sredinu razbijemo jaja, dodajemo još soli, ulja i dodajemo jednu čašu mlake vode i počinjemo da mesimo testo koje je skoro jedan prema jedan kao testo za pastu.
Pomoću oklagije razvijamo testo i sečemo prvo na trake otprilike dva prsta debljine, posle trake sečemo na male kvadrate.
Uzimamo nadev od mlevenog mesa i po jednu malu kafenu kašičicu stavljamo na svaki kvadratić. Kada završimo sa nadevom, počinjemo da zatvaramo komade, uzimamo komad rukom, preklapamo obe strane poprečno i stiskamo, a zatim preklopimo i druge dve strane i ponovo stiskamo prstima.
Gotovu mantiju kuvamo u posoljenoj vodi sa malo ulja dok ne bude gotova, videćete kada se mantija popne na ključalu vodu - znači da je gotova.
Unutra u jednu malu posudu ispresujemo beli luk i izmešamo sa kiselim mlekom i gotovim sosem odozgo prelivamo mantiju.
I na kraju u jednoj maloj kaseroli zagrejemo malo maslaca, odozgo dodajemo salsu od paradajza, so i divlju nanu i mantiju posipamo sosem.