Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Klasičan recept za Kajzeršmarn

Klasičan recept za Kajzeršmarn

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Klasičan recept za Kajzeršmarn
Fotografije: Juliya
1 / 3
15/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ređajte komade na tanjire za serviranje, pospite šećerom u prahu i Kajzeršmarn prelijte slatkom od šljiva."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 130 ml
  • šećer - 50 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje. 8 g
  • brašno - 70 g
  • so - prstohvat
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • suvo grožđe - šaka (potopljena u rum)
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za slatko
  • plave šljive - 100 g
  • šećer - 25 g
  • voda - 1 kašika
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kajzeršmarn se tradicionalno služi sa sveže napravljenim slatkom od šljiva.

Za pripremu slatka operite šljive i uklonite koštice. Kuvajte ih oko 7 minuta sa šećerom, vodom i rumom i ostavite sa strane.

Odvojite belanca i umutite ih sa solju u čvrst sneg.

U drugu činiju stavite žumanca, šećer, mleko i brašno i mikserom izmiksajte.

Dodajte belanca, lagano mešajući lopaticom.

Zagrejte tiganj i istopite maslac.

Sipajte testo, pospite suvim grožđem i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.

Veliku palačinku podelite na 3-4 dela i prevrnite ih pomoću lopatice.

Posle oko 2-3 minuta, iscepajte palačinku na još manje komade i kuvajte još 2-3 minuta.

Ređajte komade na tanjire za serviranje, pospite šećerom u prahu i Kajzeršmarn prelijte slatkom od šljiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: