Brauni sa kruškama

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Brauni sa kruškama
Fotografije: Maria Georgieva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ako uspete da sačekate, ostavite ga da se ohladi, pre nego što servirate ovaj aromatični kakao kolač sa sočnim kruškama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • kakao - 20 g, crn
  • kravlji maslac - 100 ml, rastopljen
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 150 g
  • vanila - 1 ampula
  • rum - 1 ampula
  • kruške - 3 komada
  • banane - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj aromatični čokoladni kolač isečemo kruške na kockice i banane na krugove.

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo.

U duboku posudu stavljamo jaja, šećer, vanilu i rum.

Umutimo mikserom dok ne dobiejmo mekanu homgoenu smesu.

Dodajemo kakao i promešamo spatulom.

Nakon što se kakao rastvori potpuno, dodajemo rastopljeni maslac i na kraju brašno, prosejano sa praškom za pecivo.

Mešamo spatulom dok ne dobijemo glatku smesu.

U pravougaoni kalup namazan maslacem stavljamo isečene kruške i banane.

Sipamo smesu preko voća i pečemo kolač sa kruškama u ugrejajnoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotov brauni sa kruškama ostavljamo da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: