Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa kruškama u tiganju

Torta sa kruškama u tiganju

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Torta sa kruškama u tiganju
Fotografije: marcheva14
1 / 3
21/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Kod nas ne postoje nemoguće stvari - mi čak znamo da napravimo i tortu u tiganju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g, fina kristalna
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 120 ml, na sobnoj temperaturi
  • maslac - 60 g, istopljen
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kruške - 3 komada, velike i neoštećene
  • cimet - 1/2 kašičice
  • anis - 1 komad
  • karanfilić - 2 komada
  • maslac - 15 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • med - 1 kašika, tečni
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer umutite žicom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, mleko i istopljeni maslac. Ponovo mutite dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.

Kruške oljuštite i očistite ih od semenki. Naseckajte ih na kockice - malo veće, oko 2 cm. Stavite krušku u hladnu vodu sa nekoliko kapi soka od limuna.

Jednu kašiku maslaca istopite u tiganju prečnika oko 24-26 cm. Ubacite oceđene kocke kruške, koje treba da prekriju celo dno tiganja, pospite ih cimetom, ubacite anis, karanfilić, vanilu i med. Promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko 10 minuta.

Nakon tog vremena izvadite anis i karanfilić i prelijte smesom od jaja. Kuvajte još 10-15 minuta poklopljeno. Nakon tog vremena protresite tiganj i ako je smesa još uvek tečna u sredini, kuvajte još 2 do 3 minuta.

Kada se ova torta (voćni omlet) stegne, pažljivo je iz tiganja prebacite u plitak tanjir i ponovo vratite u tiganj da se kuva na drugoj strani.

Kuvajte još 5 minuta ispod poklopca. Okrenite u odgovarajući tanjir.

Poslužite uz kuglu uzmućene pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: