Način pripreme
Jaja i šećer umutite žicom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, mleko i istopljeni maslac. Ponovo mutite dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.
Kruške oljuštite i očistite ih od semenki. Naseckajte ih na kockice - malo veće, oko 2 cm. Stavite krušku u hladnu vodu sa nekoliko kapi soka od limuna.
Jednu kašiku maslaca istopite u tiganju prečnika oko 24-26 cm. Ubacite oceđene kocke kruške, koje treba da prekriju celo dno tiganja, pospite ih cimetom, ubacite anis, karanfilić, vanilu i med. Promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko 10 minuta.
Nakon tog vremena izvadite anis i karanfilić i prelijte smesom od jaja. Kuvajte još 10-15 minuta poklopljeno. Nakon tog vremena protresite tiganj i ako je smesa još uvek tečna u sredini, kuvajte još 2 do 3 minuta.
Kada se ova torta (voćni omlet) stegne, pažljivo je iz tiganja prebacite u plitak tanjir i ponovo vratite u tiganj da se kuva na drugoj strani.
Kuvajte još 5 minuta ispod poklopca. Okrenite u odgovarajući tanjir.
Poslužite uz kuglu uzmućene pavlake.