Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa kruškama i rumom

Pita sa kruškama i rumom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Pita sa kruškama i rumom1 / 2
03/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ukusna pita sa delikatnim ukusom i prijatnom aromom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • žumance - 1 komad
  • Za nadev
  • krem sir - 1 pakovanje (125 g)
  • pavlaka - 100 g
  • šećer - 150 g
  • kompot od kruške - 1 tegla (500 g)
  • rum - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom do bele boje. Doda se žumance i malo po malo brašno. Umesi se testo koje se raširi u okrugli pleh premazan uljem i posut brašnom.

Rubovi testa su sa strane malo podignuti, a dno se izbode viljuškom.

Kora se peče u umerenoj rerni do ružičaste boje.

Krem se priprema. Pavlaka se umuti sa krem sirom, polovinom šećera i rumom.

Kruške se ocede, a sok od kompota pomeša sa preostalim šećerom i kuva 5-10 minuta.

Krem premažite preko ohlađene kore. Kruške su poređane u obliku lepeze na vrhu.

Na kraju, pita se prelije ohlađenim sirupom.

Pita od krušaka i ruma je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: