Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Dinstani pileći bataci sa krompirom i boranijom

Dinstani pileći bataci sa krompirom i boranijom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Dinstani pileći bataci sa krompirom i boranijom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Poslužite tek skuvane pileće batake sa krompirom i boranijom."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada, donji deo
  • krompir - 1 kg
  • boranija - 450 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 50 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • peršun
  • mirođija
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu u kojoj ćete kuvati pileću janiju poređajte batake.

Na njih rasporedite krompir isečen na polovine kolutova. Dodajte boraniju - može se koristiti zamrznuta ili konzervirana. Preko toga pospite kockice luka. Na kraju poređajte paradajz, isečen na 4 dela.

Pospite solju i začinite alevom paprikom i biberom.

Prelijte uljem. Rustično jelo prelijte sa 500 ml hladne vode.

Stavite lonac na šporet i uključite na najvišu postavku.

Nakon što jelo provri, smanjite vatru, stavite poklopac i ostavite da se krčka 1 sat na laganoj vatri. Povremeno protresite posudu bez otvaranja poklopca.

Kada je jelo od boranije gotovo, dodajte sitno seckani beli luk i pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom.

Dinstane pileće batake sa krompirom i boranijom poklopite na 15 minuta da upiju aromu belog luka i zelenih začina.

Poslužite aromatično jelo toplo.

Da vam bude slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: