Način pripreme
U posudu stavite šećer, med i kravlji maslac, na sobnoj temperaturi. Mutite mikserom dok ne dobijete gladak krem. Dodajte jaje i nastavit da mutite još oko 5-6 minuta.
U malu šerpu sipajte pavlaku i dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Rastopite na pari. Sipajte lagano u pripremljenu smesu.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo, kakaom i vanilom. Dodajte u porcijama u tečnu smesu.
Dobro sjedinite. Operite i osušite 3 kg dobro uzrelih krušaka. Najpogodnija je sorta Vilijams.
Obložite duguljasti kalup za kolač papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač.
Stavite u nju kruške, pritisnite lagano da potonu do pola.
Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni ok o35 minuta. Probajte drvenim štapićem. Izvadite pečeni kolač i ostavite na rešetku da se ohladi. Rastopite belu čokoladu na pari. Prelijte hladni kejk.
Neka vam je slatko! Čokoladni kolač sa celim kruškama je odličan.
Napomena: Kolač možete napraviti i sa malim komadima krušaka. Pre nego šro ih stavite u smesu, posipte ih sa malo brašna.