Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni kolač sa breskvama i rumom

Čokoladni kolač sa breskvama i rumom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Čokoladni kolač sa breskvama i rumom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Nemojte zaboraviti rum, zato što bez njega kolač nije toliko ukusan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • crna čokolada - 125 g
  • kakao - 30 g
  • rum - 1 šolja za kafu
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • breskve - 400 g, isečene
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite i rastopite čokoladu na pari.

U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i mutite 4-5 minuta žicom. Sipajte u posudu ulje, rum i sveže mleko. Treba da dobijete homogenu smesu.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Dodajte u porcijama u tečnu smesu.

Stavite breksve, oljuštene i isečene na komade. Dobro promešajte sastojke.

Obložite kalup 26 cm, sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje. Sipajte smesu, poravnajte.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta. Nemojte da prepečete da ne bi ostao suv.

Ostavite čokoladni kolač sa breskvama i rumom na rešetku. Pospite šećerom u prahu i onda isecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: