Način pripreme
Veoma jednostavan i brz veganski brauni, za koji je potrebno samo da odvojite suve i tečne sastojke u dve odvojene posude, a zatim da ih sjedinite.
Sve sam promešala kašikom.
Potopite čia semenke u 6 kašika vode, promešajte i ostavite ih da odstoje 30 minuta dok ne nabubre.
Zatim ih stavite u posudu i dodajte im tečne sastojke (agavin sirup, koji možete zameniti istom količinom javorovog sirupa), istopljenog kokosovog ulja, mleka i sitno iseckanih 5 urmi.
Koristio sam sveže urme bez šećera. Promešajte.
U drugoj posudi pomešati suve sastojke (kokosovo brašno, rogač i prašak za pecivo). Mešajte ih i dodajte u porcije tečnim sastojcima.
Na kraju dodajte krupno seckane orahe.
Smesu rasporedite u odgovarajuću tepsiju i poravnajte.
Stavite veganski kolač da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok štapić kojim probate ne bude suv.
Nakon pečenja, ostavite brauni da se malo ohladi, a zatim ga isecite.
Veganski brauni od kokosovog brašna je prekrasan :)