Način pripreme
Počnite sa ganašem, u metalnoj posudi pomešajte izlomljenu čokoladu na komadiće i pavlaku. Stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada potpuno ne rastvori, sklonite sa vatre.
Povremeno mešajte čokoladnu mešavinu da se ne bi stvorila kora dok se potpuno ne ohladi. Ohlađeni i već zgusnuti čokoladni ganaš umutite mikserom na velikoj brzini miksera
Za čokoladnu koru umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se šećer ne rastvori. Dodajte ulje, kiselo mleko i ponovo promešajte.
Posebno prosejte brašno, kakao i dodajte prašak za pecivo, pa promešajte. U blenderu izmrvite Oreo keks sa jednim ili dva obrtaja do krupnijih mrvica.
U smesu od jaja dodati prvo mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo, a zatim i mrvice keksa, izmešati do jednolične smese.
Od smese u kalupu za torte (prečnika 24 cm) obloženom papirom za pečenje na 180 stepeni ispeći 4 kore za oko 20-25 minuta.
Ostavite kore da se ohlade, a u međuvremenu prokuvajte sirup i ostavite da se ohladi.
Ohlađenim sirupom ravnomerno prelijte kore i počnite da sastavljate čokoladnu tortu, naizmenično tortu i ganaš, završite ganašom.
Za dekoraciju Oreo torte koristila sam otopljenu čokoladu sa lešnicima i mrvicama kora!