Čokoladna torta sa rumom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
832037
Čokoladna torta sa rumom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
26/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Koliko god da nam postanu tesne farmerke, u srcu i u tanjiru će uvek biti mesta za još jedno parče ove sjajne čokoladne torte sa rumom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • šećer - 300 g
  • brašno - 120 g, od krompira
  • kakao - 3 kašike
  • za krem
  • maslac - 300 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • rum - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele i dodajte kašiku po kašiku brašna od krompira uz neprestano mešanje. Dodajte odvojeno belanca umućena u sneg sa prstohvatom soli, pažljivo promešajte i dodajte kakao. Treba da se dobije glatka šupljikava smesa.

Ispecite od smese dve jednake kore u jednakim kalupima, postavljenim papirom za pečenje ili podmazanim.

Za krem umutite maslac u penu sa šećerom, dodajte istopljenu čokoladu (ne vrelu), rum i jedno za drugim žumanca i vanilu. Svi sastojci treba da budu manje više iste temperature. Na kraju promešajte krem sa belancima, odvojeno umućenim u sneg.

Po želji možete da rasečete jednu od kora na dve odvojene kore. Ohlađene kore ujedinite sa kremom i namažite celu tortu kremom. Odozgo pokrijte čokoladom narendanom na krupno i prosejanim kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ne vidim nigdje da pise na koliko se stepeni pece!
04.12.2023 12:24