Način pripreme
Mutimo meki maslac sa šećerom dok ne postane vazdušast.
Odvajamo žumanca od belanaca, žumanca mutimo sa medom i kiselom pavlakom.
Dodajemo žumanca u smesu od maslaca, prosejemo brašno sa praškom za pecivo i kakaom, dodajemo u žumanca zajedno sa začinima.
Belanca mutimo sa solju i dodajemo u ostale sastojke, dobro umesimo.
Tepsija koju ćemo koristiti je prečnika 24 cm - pokrivamo je papirom za pečenje, sipamo dobijenu smesu, izravnavamo.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 50-55 minuta, proveravamo drvenim štapićem.
Vadimo tepsiju i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga okrećemo tepsiju, pažljivo skidamo papir.
Sečemo koru na dva jednaka dela, premazujemo slatkom jednu koru i stavljamo drugu na nju.
Pokrivamo čoko tortu providnom folijom i ostavljamo na hladnom na 8 sati.
Izlomimo na sitno crnu čokoladu, zagrevamo pavlaku, ali pazimo da ne prokiva, u nju dodajemo izlomljenu crnu čokoladu.
Vadimo tortu sa slatkom iz frižidera i zalivamo glazurom.
Istopimo belu čokoladu i pomoću četkice ili kašike pravimo šaru.
Posipamo šećernim mrvicama ili drugim oblicima.
Ostavljamo čokoladnu tortu sa slatkom u frižider da se stegne na sat vremena.