Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi sa korom. Ohladite i oljuštite. Izrendajte krompir na krupno. Umutite jaja, dodajte mleko, sir, ulje i začine. Dodajte brašno, kako bi dobili gusinu testa za palačinke.
Dodajte krompir u smesu i dobro promešajte. Zagrejte tiganj, premažite ga uljem i ispecite palačinke sa obe strane (4 komada). Vatra ne treba da bude mnogo jaka, kako bi se palačinke dobro ispekle. Ostavite palačnike da se ohlade.
U posudi pomešajte sir, majonez, želatin (rastopljen na pari), pasirani plavi patlidžan, beli luk i zelene začine. U odgovarajućem kalupu za tortu stavite jednu palačinku. Premažite je kremom. Pospite narendanim krastavcima i kukuruzom.
Stavite drugu palačinku, ponovo namažite kremom i prekrijte naseckanim jajima i šunkom. Treća palačinka, krem, pečene paprike i zeleni luk. Završite četvrtom palačinkom. Ostavite tortu u frižider da se stegne. Ukrasite po želji svežim povrćem.