Način pripreme
Prvo sam skuvala bundevu. Oljuštim bundevu, isečem je i stavim u multikuker na visokom pritisku 7 minuta. Sipam 2 šolje vode u glavnu posudu i stavim bundevu u korpu tako da ostane iznad vode. Zatim je zgnječim i istisnem kroz odgovarajuće cedilo. Od ukupne količine uzimam 250 g, koliko mi treba za recept za mafine.
Jaja se razdvajaju na žumanca i belanca. Sve ostale sastojke dodati u žumanca i umutiti žicom. Belanca dobro umutiti. Zatim se dodaju u drugu smesu i mešaju lopaticom.
Koristim silikonske kalupe koje premažem sa malo ulja. Dodajem ulje, ne zato što će se lepiti, već zato što to čini oblik boljim. Kalupe ne popunjavam do vrha, već do pola ili malo više.
Mafine od bundeve sam pekla u air fryer-u na programu za pečenje. Prvo uključim na 200 stepeni da se lepo zagreje. Zatim sam podesila na 170 stepeni 15 minuta. Jesenji mafini ispadaju savršeni.
Možete ih peći i u rerni na 180 stepeni, ali ne mogu da kažem tačno vreme, a moja rerna je na gas. Procenite za svoju rernu.
Smesu možete ispeći i u običnom kalupu za kolače.
Dobićete oko 16 jesenjih kolača od bundeve.
Ima ih više na slikama jer sam uradila trostruku dozu.