Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa čokoladom i bademima

Pečena bundeva sa čokoladom i bademima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Pečena bundeva sa čokoladom i bademima
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
21/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Po želji, za više arome pečene bundeve sa čokoladom i bademima, šećeru od trske pre pečenja može se dodati cimet."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • ulje - 2 kašike
  • šećer od trske - 4 kašike, sirovi
  • čokolada - 100 g
  • badem - 4 kašike, izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti, očisti od semena i iseče na komade. Ređati u nauljeni pleh, poprskati sa malo ulja i sirovog šećera od trske.

U pleh sipajte pola kašičice vode, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu.

Bundeva se peče na 200 stepeni pod folijom oko 45 minuta. Zatim se skine folija, posipa se mlevenim bademima i vrati u rernu na još 15 minuta.

Kada je gotova izvaditi i dok je još vruća izrendati čokoladu.

Po želji za više ukusa, cimet se može dodati u šećer od trske pre pečenja bundeve sa čokoladom i bademima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: