Pečena bundeva sa anisom

Pečena bundeva sa anisom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Pečena bundeva sa anisom - drugačiji ukus koji će vam se sigurno dopasti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 komada
  • rum - 1 poklopac
  • smeđi šećer - 2 - 3 kašike
  • kravlji maslac - grudvica
  • anis - 1 komad
  • još
  • med
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite semenke iz bundeve. Stavite je u tepsiju.

Pospite bundevu smeđim šećerom.

Isecite maslac.

Dodajte anis i prelijte rumom.

Stavite u hladnu rernu na 160 stepeni oko 3 sata.

Za to vreme pečenu bundevu s vremena na vreme zalijte tečnošću iz nje.

Izvadite i poslužite posuto orasima i medom.

Pečena bundeva sa anisom može se jesti i topla i hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti