Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa bundevom i jabukama

Štrudla sa bundevom i jabukama

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Štrudla sa bundevom i jabukama
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
30/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Kad se štrudla sa bundevom i jabukama ohladi, možete je posuti šećerom u prahu."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g listova
  • žumanca - za premazivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za nadev
  • bundeva - 400 g
  • jabuke - 300 g
  • orasi - 30 g
  • urme - 30 g
  • bergamot - 2 maune, po želji
  • cimet - 1 kašičica
  • voda - 50 - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu za štrudlu, kao i jabuku očistite i isecite na kockice.

Orahe sitno iseckajte. Urme očistite od koštica i isecite na krupnije komade.

Stavite sastojke u šerpu i dodajte začine.

Bergamot izgnječite i koristite samo semenke.

Sipajte vodu i kuvajte na tihoj vatri, poklopljeno 15-20 minuta ili dok bundeva i jabuke ne omekšaju.

Šećer ne koristim pošto su bundeva, jabuke i urme slatki.

Kad nadev bude gotov, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Posle stavite papir za pečenje u pleh i odozgo stavite list lisnatog testa.

Rasporedite nadev u sredinu lista.

Napravite proreze širine oko 2 cm, počnite od početka i secite do nadeva. Isto uradite i ka suprotnoj strani, pazite da trake budu jednake.

Počnite da preplićete, jednu traku prebacite s desna na levo, a drugu s leva na desno, na taj način pokrijte nadev.

Posle namažite štrudlu od jabuke žumancem i pecite u ugrejanoj rerni 25-30 minuta na 200 stepeni.

Kad se štrudla sa bundevom i jabukama ohladi, možete je posuti šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: