Način pripreme
Bundevu za štrudlu, kao i jabuku očistite i isecite na kockice.
Orahe sitno iseckajte. Urme očistite od koštica i isecite na krupnije komade.
Stavite sastojke u šerpu i dodajte začine.
Bergamot izgnječite i koristite samo semenke.
Sipajte vodu i kuvajte na tihoj vatri, poklopljeno 15-20 minuta ili dok bundeva i jabuke ne omekšaju.
Šećer ne koristim pošto su bundeva, jabuke i urme slatki.
Kad nadev bude gotov, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Posle stavite papir za pečenje u pleh i odozgo stavite list lisnatog testa.
Rasporedite nadev u sredinu lista.
Napravite proreze širine oko 2 cm, počnite od početka i secite do nadeva. Isto uradite i ka suprotnoj strani, pazite da trake budu jednake.
Počnite da preplićete, jednu traku prebacite s desna na levo, a drugu s leva na desno, na taj način pokrijte nadev.
Posle namažite štrudlu od jabuke žumancem i pecite u ugrejanoj rerni 25-30 minuta na 200 stepeni.
Kad se štrudla sa bundevom i jabukama ohladi, možete je posuti šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!