Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa bundevom, jabukama i sitnim sirom

Štrudla sa bundevom, jabukama i sitnim sirom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Štrudla sa bundevom, jabukama i sitnim sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
12
"Ukusna štrudla sa neverovatnom aromom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 tankih
  • maslac - 50 g
  • sitni sir - 250 g
  • limun - rendana kora od 1 komada
  • vanilin šećer - 1 pakovanje (10 g)
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 100 g
  • mak - 150 g mlevenih semenki
  • suvo grožđe - 50 g
  • bundeva - 500 g
  • jabuke - 500 g
  • orasi - 150 g mlevenih
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 450 g
  • šećer u prahu - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti, očisti i narenda. Pomešati sa 200 g šećera i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Zatim se sok ocedi i jabuke pomešaju sa orasima i cimetom.

Procedite sitni sir kroz cediljku. Pavlaka se umuti sa jajetom, 100 g šećera i vanilin šećerom, pa pomeša sa suvim grožđem natopljenim u vodi, sitnim sirom i korom limuna.

Kore se rasporede u tri trake na lanenoj tkanini. Premazuju se maslacem i na svaku traku stavlja po jedan od tri vrste fila.

Tkanina se blago podiže na jednom kraju i tri rolne se istovremeno namotaju.

Stavite u nauljeni pleh i pecite u umerenoj rerni oko 15 minuta. Vruća štrudla se posipa šećerom u prahu.

Štrudla sa bundevom, jabukama i sitnim sirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: