Način pripreme
Pomešajte brašno, šećer u prahu i kvasac.
U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko, so, rum, koru limuna i vanilu.
Uz pomoć miksera ili mini pekare umesiti testo, pred kraj mešenja dodajući mekani kravlji maslac.
Pustite da testo za uskršnji kolač narasta sat vremena.
Potopite suvo grožđe, iseckajte ili sameljite orahe.
Ocedite suvo grožđe iz vode i osušite ga papirnim ubrusima.
Pomešajte šećer sa cimetom.
Gotovo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 7-10 mm.
Ravnomerno premažite mekim maslacem, pospite suvim grožđem, orasima, medom i šećerom.
Rolat uvijte sa duže strane, savijte u oblik puža i staviti u okruglu, visoku posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Ostavite da se rolat diže 30 minuta.
Različiti uskršnji kolač premažite žumancem i pecite na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta.
Pazite da ne izgori gornja kora, a po potrebi prekrijte Rajndling aluminijumskom folijom.