Način pripreme
Karfiol isecite na cvetove. Luk isecite na rebarca. Dodajte oceđenu leblebiju.
Dodajte začine - dimljenu alevu papriku, kim, beli i crni luk u prahu, so i maslinovo ulje. Dobro izmešati i sipati na papir za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200-250 stepeni dok karfiol ne omekša i dok se ne zapeče.
Za to vreme, kinoa se opere i stavi sa 1 šoljom vode da provri. Kada se to desi, ostavlja se na šporetu sa zatvorenim poklopcem dok ne upije vodu.
Oljuštite avokado i isecite ga na kockice. Usitnite peršun i beli luk.
Za preliv pomešajte tahini i humus. Preko njih iscedite sok od limuna. Dodajte med i so. Dobro promešajte do homogene mase i pomešajte sa peršunom i belim lukom.
Da biste završili salatu od kinoe, na kraju, u dublju posudu, sipajte pripremljenu kinou, pečeno povrće sa leblebijom, avokado i prelijte prelivom.
Jedite ukusnu i zdravu salatu od karfiola i kinoe sa tahini prelivom.
Komentari