Način pripreme
Maslac i jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Brašno se prosejava. Jabuke se operu. Stavite omekšali maslac i smeđi šećer u posudu miksera. Umutite dobro. Dodajte jedno po jedno jaje i neprestano mutite.
Dodajte prašak za pecivo i cimet. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajući. Pripremite tepsiju nauljenu maslacem. Smesa se sipa u nju.
Jabuke se očiste od semenki i iseku na polumesece. Oni su raspoređeni tako što se malo preklapaju. Kolač sa jabukama se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo testo za nemački kolač.
Za sos od vanile pomešajte suve sastojke - skrob, šećer i vanilu u maloj šerpi.Dobro se promešaju. Postepeno dodajte sveže mleko uz stalno mešanje.
Žumanca se umute i ponovo dodaju uz stalno mešanje. Stavite lonac na šporet na nisku temperaturu i neprestano mešajte dok sos ne provri.
Kada se zgusne skloniti sa vatre.
Svaka kriška staronemačkog kolača od jabuka se servira prelivena vrelim sosom od vanile.
Probajte ovaj voćni kolač inspirisan nemačkom kuhinjom.