Način pripreme
Očistite i iseckajte luk. Ako je ljut, stavite ga onako kako je isečen u posudu sa 20 ml sirćeta i malo vode. Ovo će ukloniti njegovu ljutinu i omekšati njegov ukus. Ostavite tako 30 minuta, pa jako dobro ocedite i na kraju upijajte vlagu kuhinjskim papirom.
U blender stavite surimi štapiće, ribu oceđenu od tečnosti ili ulja u konzervi, majonez, kuvana i oljuštena jaja i luk.
Uključite da sve sameljete na nekoliko obrtaja. Trebalo bi da bude kao sitno iseckano, a ne mleveno u kašu.
Neposredno pre serviranja, oljuštite krastavce i isecite ih na dugačke tanke trake pomoću ljuštilice za povrće.
Poređajte u nekoliko slojeva prozirne folije, koja preklapaju tanke trake krastavca.
Zatim umotajte foliju i podignite je. Možete da je uvijate sa strane koja vam je zgodnija.
Pažljivo uklonite prozirnu foliju i isecite rolnice na komade veličine zalogaja. Poređajte u tanjir, ukrasite maslinama i lososom i poslužite gostima.
Prijatno!