Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Praznični rolati od krastavca sa nadevom od ribe

Praznični rolati od krastavca sa nadevom od ribe

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Praznični rolati od krastavca sa nadevom od ribe
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Fantastični rolati od krastavca sa musom od lososa, kojima ćete impresionirati i najzahtevnije goste!"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2 - 3 komada
  • dimljeni losos - oko 50 g
  • masline - nekoliko (punjene inćunima)
  • luk - 100 g
  • sirće - 20 ml
  • surimi štapići - 250 g (1 pakovanje)
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • tunjevina - 160 g
  • majonez - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte luk. Ako je ljut, stavite ga onako kako je isečen u posudu sa 20 ml sirćeta i malo vode. Ovo će ukloniti njegovu ljutinu i omekšati njegov ukus. Ostavite tako 30 minuta, pa jako dobro ocedite i na kraju upijajte vlagu kuhinjskim papirom.

U blender stavite surimi štapiće, ribu oceđenu od tečnosti ili ulja u konzervi, majonez, kuvana i oljuštena jaja i luk.

Uključite da sve sameljete na nekoliko obrtaja. Trebalo bi da bude kao sitno iseckano, a ne mleveno u kašu.

Neposredno pre serviranja, oljuštite krastavce i isecite ih na dugačke tanke trake pomoću ljuštilice za povrće.

Poređajte u nekoliko slojeva prozirne folije, koja preklapaju tanke trake krastavca.

Zatim umotajte foliju i podignite je. Možete da je uvijate sa strane koja vam je zgodnija.

Pažljivo uklonite prozirnu foliju i isecite rolnice na komade veličine zalogaja. Poređajte u tanjir, ukrasite maslinama i lososom i poslužite gostima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: