Način pripreme
Očistite luk i sitno ga isecite. Stavite mleveno meso i luk u posudu, dodajte i začine. Mesite dok ne dobijete homogenu smesu.
Stavite šargarepu u šerpu i kuvajte nekoliko minuta, dok ne bude gotova.
Očistite jaja i isecite ih na polumesece.
Krastavce i kuvanu šargatepu isecite na trakice.
Uzmite najlon kesu ili foliju, namažite je sa malo ulja. Uzmite malo mlevenogmesa, koliko za jednu veliku ćuftu. Stavite na foliju i razvucite mleveno meso u tankom sloju u elipsatom obliku.
Stavite komadiće jaja, šargarepe i uvijte u rolat.
Tako napravite nekoliko rolata, dok ne potrošite mleveno meso. Stavite rolate u pleh, obložen papirom za pečenje.
Stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni 25 minuta.
Izvadite rolate i namažite ih smesom od kečapa i karija.
Pecite još 5 minuta.