Način pripreme
U duboku šerpu sipajte vode do polovine sa malo soli i nekoliko kapi ulja unutra.
Ostavlja se na šporetu da provri. Za to vreme se pripremaju ostali proizvodi. Praziluk se opere i sitno isecka.
Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno. Beli luk se oljušti i iseče na kockice.
Kiseli krastavci i kobasica takođe se iseku na kockice.
U dubokom tiganju otopite maslac i u njemu propržite sve proizvode. Zatim dodajte vino. U mom slučaju to je vino od malina, ali možete koristiti šta god imate.
Sačekajte da alkohol ispari i dodajte paradajz sos, krem sir, parmezan i začine. Dodajte malo vode i ostavite da se sos krčka na laganoj vatri.
Čim voda proključa, u njoj skuvajte špagete do kraja.
Prebacite sos zajedno sa testeninom u pleh i pospite prethodno rendanim kačkavaljem.
Pecite špagete u rerni oko 10 minuta dok se kačkavalj ne istopi. Poslužite toplo uz čašu vina.
Uživajte uz moje bogate špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima!