Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima

Špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
157511k41
Špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
13/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Uživajte uz moje bogate špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima!"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • paradajz sos - 500 ml
  • kiseli krastavci - 400 g
  • praziluk - 1/2 stabljike
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • parmezan - 20 g rendan
  • krem sir - 125 g
  • ulje - 20 ml
  • maslac - 50 g
  • suva kobasica - 200 g ili druga kobasica po izboru
  • začini - so, čubar, biber, prstohvat šećera
  • kačkavalj - 200 g
  • vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu sipajte vode do polovine sa malo soli i nekoliko kapi ulja unutra.

Ostavlja se na šporetu da provri. Za to vreme se pripremaju ostali proizvodi. Praziluk se opere i sitno isecka.

Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno. Beli luk se oljušti i iseče na kockice.

Kiseli krastavci i kobasica takođe se iseku na kockice.

U dubokom tiganju otopite maslac i u njemu propržite sve proizvode. Zatim dodajte vino. U mom slučaju to je vino od malina, ali možete koristiti šta god imate.

Sačekajte da alkohol ispari i dodajte paradajz sos, krem sir, parmezan i začine. Dodajte malo vode i ostavite da se sos krčka na laganoj vatri.

Čim voda proključa, u njoj skuvajte špagete do kraja.

Prebacite sos zajedno sa testeninom u pleh i pospite prethodno rendanim kačkavaljem.

Pecite špagete u rerni oko 10 minuta dok se kačkavalj ne istopi. Poslužite toplo uz čašu vina.

Uživajte uz moje bogate špagete sa paradajz sosom i kiselim krastavcima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: