Način pripreme
Prvi korak u pravljenju ovih napuklih kolača je da pripremite pleh koji ćete obložiti papirom za pečenje. Zatim umutite jaja u velikoj posudi i dodajte šećer. Dobro umutite.
Sok od pomorandže se iscedi u posudu i u njega se ubaci soda. Dodajte u posudu sa jajima. Dodajte prašak za pecivo i ulje, kao i koru pomorandže. Dobro promešati.
U smesu dodati cimet i brašno koje je prethodno prosejano, a dobro je da to činite postepeno, pažljivo mešajući. Kada postane nemoguće mešati kašikom, mesi se rukama.
Ako vam se lepi za ruke, ne brinite. Pokrijte testo prozirnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne sat vremena.
Zatim se preostali šećer i šećer u prahu sipaju u posude. Testo se vadi iz frižidera i iz njega se kidaju komadići koji se oblikuju u slatke loptice koje se uvaljaju prvo u šećer, a zatim u šećer u prahu.
Ređaju se u pleh na rastojanju jedan od drugog i božićni kolačići se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 10-12 minuta, dobro je proveriti jer se brzo peku. Kod kuće miriše na pomorandžu, cimet i Božić.
Uživajte uz moje napukle kolačiće od pomorandže!